"Приемни семейства с трудов договор"???

  • 192 816
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 249
отговарям ти веднага,понеже често посещавам домове с деца на тази въздраст-не мисля,че ще ти трябва количка-тези деца никога не са се возили на такава и съответно не изпитват необходимост от нея-те изграят в двора на дома и рядко го напускат-няма физическа възможност да бъдат разхождани с колички,тъй като 1 втзпитател се грижи за около 5 и повече деца Peace-късмет Hug

# 31
  • Мнения: 398
Само за информация да ви кажа,че по същия начин е уреден въпроса и с приемните семейства в Англия.С малки изключения,ч е задължително детето  да има собствена стая.Както и това,че държавата плаща МНОГО (достатъчно за разходите на детето и дори за собствените).Сумата зависи от възраста и състоянието на детето (инвалид напр.)

Ние сега кандидатствахме и чакаме да дойдат да ни одобрят (или неодобрят) къщата.

Лично познавам дете отгледано от приемно семейство през по голямата част от времето до навършване на пълнолетие.НИКОГА след това за нищо не потърси живите си билогични родители."Майко" нарича жената която го е отгледала и все още му помага с каквото може.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 00:44 от lubopitna

# 32
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Аз по принцип мислех за осиновяване, но ако кандидатствам за приемен родител ще мога да помогна на повече от 1 дете да има свой дом, но пък аз много бързо се привирзам и то много силно, аз лично не мога да си поставям психологически бариери и се притеснявам, ако решат да ни вземат детето....? Дори и да кандидатстваме за дългосрочно приемничество! И ако решат да го вземат дори и да искаме да го осиновим въпросното дете, не знам дали системата ще ни позвли?  ooooh! И не знам кое е най-доброто решение за нас. ooooh!

# 33
 newsm78..ако знаете от кога го умувам това да станем приемно семейство..Страшно ми се иска да си взема 1 момиченце от 0 до3 год. Но как да си остана вкъщи без заплата..Тя и тази, която взимам не стига/всъщност половината банката ми я взима/...Дрехите и играчките не са проблем,но парите са сериозен проблем..Разликата м/у  децата ми е 6г. -все отлагахме 2-рото заради финансовия проблем,та замалко да си остана с 1 дете..Сега и двамата искат сестричка...Бях решила за коледа иНова година да взема дете/за празниците/мъжа ми ме спря заради това,че няма да можем да го върнем-ще се привържем към детето...Радвам се на съседските момиченца и те около мене се въртят,моите момчета им се радват и току подхвърлят"Мамо искаме сестричка"..Май ще си остана с мечтите, че финансовата криза скоро няма да приключи...Желая на всички успех в начинанието...Децата са най-хубавото нещо на този свят..

# 34
  • Мнения: 13 512
Заплатата на един професионален приемен родител е около 270 лева. отделно му се плащат  осигуровките. За детето получава някъде около 160 лева, плюс детски / не ги знам колко  аа/. Отделно има право на 275 лева ежегодна еднократна помощ/ Днес бях в Регионалната Дирекция и понеже попитах за цифрите, са ми пресни и ги цитирам

# 35
Всъщност заплатата зависи от броя на децата. При едно дете тя е 130% от минималната за страната - 286 лв. и от нея се удържат осигуровки и ДОД и реално нетно се получава 224 лв.

Парите за детето зависят от възрастта му. За малките от 0 до 7 години е трикратния размер на гарантирания минимален доход, т.е. 3х55=165 лв.

от 7 до 14 години - до 3,5-кратния размер на гарантирания минимален доход
от 14 до 18 години - до 4-кратния размер на гарантирания минимален доход.

Освен тези помощи се получават и детски надбавки, каквито получават и биологичните родители и осиновителите, но при приемната грижа не се вписва дохода на приемния родител, т.е. детските не зависят от дохода.

Еднократната помощ е до петкратния размер на гарантирания минимален доход и сумата може да се получи на части до 4 пъти годишно.

# 36
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Преди няколко дни гледах едно предаване където темата беше за Приемната грижа. Там споменаха за 4 вида настаняване: краткосрочно настаняване, дългосрочно, спешно..., но четвъртия вид не помня какъв беше и какво точно представлява. Момичето на няколко пъти се опита да поясни какво точно значат различните видове настаняване, но водещата я прекъсваше на всяка дума и в крайна сметка нищо не можа да каже. Confused  Някой може ли да ми поясни?  newsm78

# 37
  • Мнения: 13 512
   Настаняването в приемното семейство може да бъде :   
                   Краткосрочно
         Средносрочно
         Дългосрочно
        Спешно         
Видът на настаняването се определя в зависимост от потребностите на детето и целта на неговото настаняване.
                    Краткосрочно настаняване се предприема за срок до 6 месеца с цел подкрепа на биологичното семейство и връщане на детето в него. При краткосрочното настаняване между детето и неговото биологично семейство се осъществяват редовни контакти, ако това е в негов интерес .
                  Средносрочно настаняване се предприема за срок от 6 месеца до 1 година.
                    Дългосрочно настаняване се предприема за срок над една година за деца, чиито родители са починали, неизвестни , лишени от родителски права, с ограничени права или чиито родители трайно не полагат грижи за тях и не е възможно връщане в биологичното семейство.               

# 38
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Благодаря mondabouquet А знаеш ли по-какъв принцип определят кое дете в кое приемно семейство да отиди? И до каква степен семейството може да има изисквания за детето? В предаването споменаха, че има приемни родители, които връщат детето и се отказват от приемната грижа заради лошия подбор на дете-родител.  Shocked Което само по-себе си звучи нелепо, като, че ли можеш да върнеш родното си дете, само защото не отговаря на стандартите ти.  #Crazy

# 39
  • Мнения: 13 512
Понеже няма много желаещи за приемни родители, се прави компромис и родителите биха могли да изберат детето. Поне за доброволните е така, мисля,че и за професионалните би могло да стане, все пак е за доброто на двете страни.
Това за връщането- и на мен не ми стана ясно, не го разбирам.

# 40
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Сега видях, че има още една тема по-въпроса и прочетох материалите към нея. Но не ми стана ясно едно. Ако семейния доход не може да бъде доказан, това става ли пречка за кандидатите за приемни родители? А и да те питам, каква е разликата между доброволните и професионалните приемни родители, освен допълнителния курс на обучения?

# 41
  • Мнения: 13 512
Професионалните са на трудов договор, нямат право да работят друга работа, за което получават заплата. При доброволните- не получават заплата. Курс карат и едните, и другите

# 42
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Благодаря!   bouquet Сега намерих още теми за приемните семсйства и има бая четене. Само да знаеш за доходите дали ще има проблем, ама не могат да се докажат?

# 43
  • Мнения: 13 512
Благодаря!   bouquet Сега намерих още теми за приемните семсйства и има бая четене. Само да знаеш за доходите дали ще има проблем, ама не могат да се докажат?
Ne, не мисля...все пак стандарта на живот е виден и без доказване на доходите.

# 44
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Благодаря!   bouquet Сега намерих още теми за приемните семсйства и има бая четене. Само да знаеш за доходите дали ще има проблем, ама не могат да се докажат?
Ne, не мисля...все пак стандарта на живот е виден и без доказване на доходите.

Благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт